Nuffnang

Saturday, December 4, 2010

Apexi Auto Timer Pen Type Installation

hari ini (4 disember 2010) kuala terengganu hujan sejak dari semalam lagi tak henti-henti. maklumlah.. musim tengkujuh, namun aktiviti diy tetap diteruskan seperti biasa, hehhe... kali ini saya paparkan cara pemasangan apexi auto timer atau turbo timer pen type pada sebuah kereta satria 4G13 yang mempunyai ecu mmc, satria lama ni.


apexi auto timer complete yang diperoleh oleh owner kereta satria ini dari kedai halfcut, barang memang original. kalau time fake 02 dan af tak funcion sepenuhnya


kena buat connector dulu sebelum dipasang pada soket timer


connector dah siap dengan 3 wayar utama timer iaitu merah, biru dan hijau


siap sedia untuk dipasang


buka panel bawah stereng, dan unplug soket suis yang berwarna putih + biru. perhatikan wayar dari timer iaitu merah, biru dan hijau yang akan di 'tap' pada wayar suis


merah constant 12v tap pada wayar putih (constant 12v), hijau tap pada wayar hitam stripe putih (on/ignition) dan biru tap pada wayar biru stripe hitam (acc)


wayar grey pada timer hendaklah di tap pada wayar kuning stripe hijau iaitu wayar pada handbrake. tujuannya sebagai safety bagi kereta iaitu kalau timer sedang countdown, enjin hidup kalau jatuhkan handbrake secara automatik kereta akan mati


ini pula ialah wayar putih dan hitam dari timer untuk di tap kepada ecu kereta. jika anda hendak menggunakan function bacaan AF dan O2 pada timer wayar putih (o2) dan hitam (ground) hendaklah disambungkan ke ecu. kalau tak nak function ni groundkan wayar hitam pada mana-mana body


ini diagram pinout yang mesti diikuti untuk menyambungkan wayar hitam dan putih tadi


sebelum unplug soket ecu terlebih dahulu anda hendaklah menanggalkan terminal negative bateri sebagai langkah keselamatan. ini lah rupa 3 soket utama ke ecu mmc


sambungan wayar hitam dan putih tadi hendaklah berpandukan gambar ini


wayar o2 sensor dari timer telah disambungkan ke wayar o2 sensor ecu


dah siap sambung kedua-dua wayar tersebut


sambung balik terminal negative bateri, on kunci dan timer akan hidup seperti ini


start kereta dan off kan suis, timer akan countdown seperti di atas. untuk function AF (air fuel ratio) terlebih dahulu sensor o2 kena panas, jadi kena pandu kereta anda ronda-ronda untuk beberapa minit barulah bacaan af akan hidup

sekian, terima kasih
jumpa lagi

80 comments:

  1. diy yg best abg jeff... nak tanya.. klu nak jumper af/02(terminal apexi) kat soket 02 sensor kat enjin camne erk.. coz 02 sensor kat enjin ade 4 wire yg berlainan. ( model wira 1.5 ecu mmc )

    ReplyDelete
  2. boleh jugak ambik kat sensor kat enjin, cari wire kaler putih

    ReplyDelete
  3. asslamulaikum abg jeff... saya tgk skrng ni bnyk sgt yg tiruan kat market... ada cara ker nak tau yg ori or yg tiruan....

    ReplyDelete
  4. cara mudah nak kenal ialah kalau yang ori setiap wayar ada calitan merah sepanjang wayar. kalau yang fake kaler wayar solid tanpa ada calitan merah, tq

    ReplyDelete
  5. nak tanya....kalo sensor utk campro kan...wayar itam tu sambung mana....x mo tap kat ecu

    ReplyDelete
  6. sambung kat body (ground aka negative)

    ReplyDelete
  7. owh....
    yg 3 wayar tu amik wayar mana ye...sbb bwh steering banyak wayar...
    camne nak tau wayar ignition, acc ngn const 12v...
    kena test ke or code wayar sama je....
    lg 1 wayar parking brake ti nk carik kat mana...

    keta persona

    ReplyDelete
  8. wayar ignition posisi kunci on wayar ada api, acc position kunci kat acc ada api, constant 12v sentiasa ada api walaupun kunci off. wayar parking brake kat bawah batang hand brake, ada satu wayar masuk situ

    ReplyDelete
  9. abe jeff leh wt diy nk bukak blower fan kat dashboard tak? tak tau lak....pakai wira se

    ReplyDelete
  10. cari balik entri diy pasa cuci blower ekon, dah ada saya posting dalam ni

    ReplyDelete
  11. salam abg jeff....
    kalo kita tap camni leh off guna alarm ke masa kuar keta...

    ReplyDelete
  12. nak off guna alarm kena bypass satu wayar alarm pulak, bergantung pada alarm. kadang-kadang tak payah bypass pun

    ReplyDelete
  13. yg diorg guna relay tu cmne lak....nk bg bila off je timer tu kunci x naik....

    ReplyDelete
  14. abg jeff....dah pasang...pas off je timer...kunci trus naik....huhu

    ReplyDelete
  15. haaa...abang jep oi...nak tanya gak benda sama dengan ady nih...lepas habis countdown, alarm akan unlock kunci kalau kita arming masa enjin belum mati...sebab alarm detect enjin mati, kunci unlock laa...padahal enjin belum mati sebab ada timer...sedangkan kita dah arming alarm...

    tak silap, kena bypass dengan relay...tapi tak pasti macam mana...

    ReplyDelete
  16. haha....salam bro....erm berminat nak pasang apexi pen kat proton saga blm r bro.bro ader tak pin diagram untuk ecu saga blm???
    kairyl@lycos.com

    ReplyDelete
  17. slm bos tanya sikit 3 wayar utama tu kedudukan relay dia kat mana ek?
    hitam
    putih
    biru
    yg kat soket putih&biru tu...
    sy nya t.timer hks type0 silver ori(model lama)..yg ada funtion volt meter...bila off enjin alarm turbo timet ikut mati sekali...sebab relay atau sebab sy tak tap wayar h.break(kelabu) n rpm(coklat)
    dlm manual dia ckp wayar coklat tap kat rpm..
    terima kasih atas bantuan...

    ReplyDelete
  18. pembetulan bukan alarm ikut mati, t.timer ikut mati sekali masa off enjin...hehe

    ReplyDelete
  19. kena tap juga wayar handbrake, kalau tak nak tap ke wayar handbrake, boleh tap terus ke ground/body

    ReplyDelete
  20. salam,abg jeff nak tanya, untuk wira tahun 94(carberator)boleh tap mcm nie jugak ka? wayar dia sama x?

    ReplyDelete
  21. sama je kot dengan cara ni, cek dulu color wiring, sama tak sepert di atas

    ReplyDelete
  22. sama bang jeff,tp untul o2 dgan af nak sambung kat mn? carb xada funtion 2..

    ReplyDelete
  23. abg jeff sy nak tanye...sy dh pasang turbo timer hks type 0 cap ayam nyer x ori...bile sy off ignition masa engin tgh on...tetiba2 engin jd mcm nak mati dlm sesaat(tetiba signal injection idup dlm sesaat pastu off balik) pastu tu br timer tu ambik alih, engin sy yg mcm nak mati td tu trus jadi segar balik pastu br countdown timer abis countdown tu br engin tu betul2 off...nape eh?ke org kedai tu salah wirering??ke sbb timer tu cap ayam mmg mcm tu...

    ReplyDelete
  24. macam relay timer tak berapa cantik, delay sikit semasa ambil alih api dari enjin. sebab tu kena pakai yang ori

    ReplyDelete
  25. bang jeff, nk tanya mana letaknya ecu utk wira 1.5 M

    ReplyDelete
  26. Salam,untuk pengetahuan anda ecu wira kat sebelah kiri penumpang depan kiri kat sebelah blower air cond.Kesempatan ni nak tanya kalu waja injin mitsubhi ware mana pula nak tap untuk dapat bacaan o2 dan dan lain2 bacaannya.

    ReplyDelete
  27. as salam bang jeff, klu apexi nie, tutup suis, timer counting, tapi enjin mati, kenapa? central board dia dah kong ker?

    ReplyDelete
  28. macam ada wiring yang tak kena, try cek wiring dulu

    ReplyDelete
  29. salam bang jeff...
    tmpang tnye.. saye dah pasang turbo timer apexi tp bile timer off, kunci naek n alarm x bunyi bile tekan... mane silap 2...? tq... minx tunjuk ajar...

    ReplyDelete
  30. assalamualaikum abg jeff....leh x abg jeff buat kan diagram untuk pasang timer kat proton waja 4g18p...

    ReplyDelete
  31. lebih kurang sama je konsepnya, pastikan 3 wayar yang dinyatakan di atas

    ReplyDelete
  32. Wire oksigen sensor mana satu pakai ada 2 sensor bang.

    ReplyDelete
  33. kebiasaannya ada sati je sensor O2, macamana pulak boleh ada 2 sensor, wira enjin apa tu

    ReplyDelete
  34. Saya check kat bawah keta,sebelum & selepas cytalitik qonvoter kut.jadi nak pakai wire yg belakang @ depan betul.

    ReplyDelete
  35. Keta proton Waja engin Mitsubhi.Taun 2003.

    ReplyDelete
  36. pakai yang depan, yang belakang tu engine gas temp

    ReplyDelete
  37. smekom abg jeff..mau tanya cmne wiring apexi turbo timer di kancil660?sbb caler wayer die lain dari wira..

    ReplyDelete
  38. kalae perodua memang lain dari wira, kena guna test lamp untuk kenalpasti masa wire constant 12v, wire on/ignition dan wire acc

    ReplyDelete
  39. untuk waja 4g18.....masa tengah countdown timer,alarm x leh lock dah habis countdown baru leh lock. pakai alarm waja standed kilang

    ReplyDelete
  40. duk area mana, mai nak tolong selesaikan problem tu

    ReplyDelete
  41. salam. bang nk mntk tunjukn cara nk pasang kt proton waja 4g18. dan wayar o2 ngn af tu nk tap kt mane???

    ReplyDelete
  42. kalau tak ada ecu pinout boleh tap kat wayar putih di o2 sensor kat enjin, wayar hitam ground je

    ReplyDelete
  43. yg wayar hitam tu kite ground kn kt mane2 je ke atau mcm MANER

    ReplyDelete
  44. salam, bang bole sy tau ECU waja ktr belah mane ye??? sbb dah puas cr tp xjmp pn...

    ReplyDelete
  45. salam. nk tnya. klu kite nk set kn kt timer tu bacaan AF ngan o2 nk set kn berapa untuk waja 4g18. time ksh

    ReplyDelete
  46. tak perlu set apa-apa, pasang je timer tu

    ReplyDelete
  47. ecu waja kat bawah dashboard dia duk tgh2 dashbord.klau cek betul2 mesti jumpa.abg jeff..wayer o2 waja kale putih ker?sy ingat nak tap kat timer tp ecu waja kat tgh2 dashborad susah nak buat kerja.kalau tap direct dari o2 sensor blh ker?

    ReplyDelete
  48. tap direct kat sensor pun boleh, tak ada masalah

    ReplyDelete
  49. salam bang,wiring pen timer nih kacau x kalo psg alarm yg ada remote start kt keta satria..bole guide cmna nk setel?sbb anata kedai depa kata xble psg :( ni kalo 4g93 wiring sm gk cm pic abg pos ni kan?

    ReplyDelete
  50. Saya Buat kat persona.. lepas habis timer habis baru boleh alarm lock.. cam mana tu.. dok Shah Alam.. Tolongg..

    ReplyDelete
  51. on kunci, dapatkan wire 12v kat alarm, potong dan sambung ke acc, setel

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sambung ke acc mane??? Acc yg kt tt kew...??? Mintak bantuan otai...

      Delete
  52. SALAM abg jeff, boleh x abg bg wiring diagram (ecu pinout) utk kancil L200s......nk cari pinout O2 sensor & speed sensor.....TQ

    ReplyDelete
  53. abg jeff, ni sesuai di buat wideband x?

    ReplyDelete
  54. apexi auto time ada bacaan af ratio tapi bukan secara wideband, itu narrowband dan tidak boleh untuk dibuat tuning sebab bacaan tak tepat sepert wideband. sebagai panduan boleh

    ReplyDelete
  55. asalamualaikum abg jeff..cara yg abg jeff terangkan kt sini adakah sama boleh diguna pakai pada wira yg menggunakan ecu vdo siemens (wira SE)?klu tak sama tu,boleh explian sikit tak?teringin nak pakai timer jugak walaupun x de turbo..he2..terima kasih..tacra garage terus maju..

    ReplyDelete
  56. Salam bang, sy dh psang ikut diagram yg abg bg tu timer dgn bat ok.. tp kenape bacaan a/f statik 20.0 je.. Xgerak2 cmtu je..

    ReplyDelete
  57. salam bagi jeff.

    saya cek wiring kt kete saya. Cuma wayer o2 je yg di sambungkan ke Ecu. manakala wayer ground tidak di tap ke mana2. punca saya cek. Sebab o2 reading x pernah keluar.

    Wayer ground tu pendek je. Mungkin kedai dah gunting. Je macam mana?

    ReplyDelete
  58. Kena sambung wire ground ke ground ecu sekiranya hendak menggunakan function o2 dan af reading

    ReplyDelete
  59. semalam saya buat, saya sambung kan wayer ground ikut gambar rajah yang abang jeff tunjuk kan.

    sebelum ni, (sebelum wayer ground di tap ke ECU) reading untuk o2 antara 018 - 028. tapi A/F memang tak pernah keluar apa2 nombor. cuma - - -

    jadi semalam setelah saya sambung kan wayer ground dari pen timer tu dan di tap kan ke socket 1 ground ECU. reading o2 jadi macam statik. antara 007 - 008. dan reading untuk A/F tetap sama, tiada nombor. - - -

    hmmmm. barang ni saya beli baru dan original. asalnya kedai yang saya beli tu yg pasang. masa tu lagi A/F memang tak keluar. tapi kata kedai.. sama macam abg Jeff cakap.. kena jalan2 dulu. ini dah berbulan jalan. macam tu jugak :p

    apa pandangan Abg Jeff?

    ReplyDelete
  60. Memang beli tu betul ori ke, berapa rm harganya

    ReplyDelete
  61. salam bang jeff...sy ada wyring TT apexi pen ni kt kdsi.mula2 ok..tp bsk sy test lg,trus mati msa sy of kunci..apa mslhnya tu bang?? wyr constant 12v dkt proton iswara wrna htam.hijau sy tap dkt wyr hitam stripe putih n biru sy tap dkt wrna biru stripe merah..(mngkn wyr utk iswara mmg wrna mcm tu kn?) tp nk tnya bang jef,napa sehari je hdup..wyr htam n grey dr timer tk tau org kedai letak mne.hehehee..tp dkt pintu penandu ada wyr htam.dia smbungkn wyr grey ngn hitam dr timer tu g wyr hitam dr pintu pemandu..blh tlg tk bang...???

    ReplyDelete
  62. kena check balik wiring yang disambung kerana kemungkinan longgar

    ReplyDelete
  63. salam abg jeff...wire O2 dan ground dari timer boleh x sambung pada O2 sensor pada ekzos? ke sensor apa kat ekzos tu....minta pendapat x nak kacau ECU

    ReplyDelete
  64. salam abg jeff. biasanya harga ori brapa ek. kalau harga yang 30 yang jual kat kedai tu mcmn?

    ReplyDelete
  65. bang jeff sye da pasang hks timer type0 tpi ade satu wire brown..wire ape tu??nk smbng kat mana?? pastu alarm lock timer ambk alih..so enjin hdp lg enjin mati je jdi unlock blik..ape yg x kena abg jeff plezz

    ReplyDelete
  66. macamana nak cari wayar ground & wayar o2 sensor tu pd ecu ?? ??? ?????

    ReplyDelete
  67. untuk mengetahui kedudukan wire pada ecu kena dapatkan ecu pin out, tak boleh main cari macam tu je

    ReplyDelete
  68. salam abg jeff mohon tunjuk ajar, cara memasang TUBO TIMER Greddy pada proton persona 1.6i Manual Tahun 2009...

    ReplyDelete
  69. sy dh psg timer nie ikut apa yg abg jeff ajar so timer hidup leh bc volt bateri,tp bla off knci dia xcountdown n enjin terus mati..xleh nk set kt timer tue...so nie slh wiring@timer nie yg xbtul...plz sape2 yg thu bg respond...

    ReplyDelete
  70. hello abg jeff..... ada tak tutorial untuk pasang auto timer ni kat kancil lampu segi (tahun 98). nak beli satu timer ni (china punya je) dah DIY utk save installation cost. hehehe...
    TQ :D

    ReplyDelete
  71. Salam'''pening la...bila off switch still keta xley lock ngan alarm...bkpe erk...tlg2...

    ReplyDelete
  72. salam bang klau pkai ecu standert bole ker dpat bacaan AF too..???

    ReplyDelete
  73. assalam..bro nk tanya sikit saya guna timer pen apexi tapi bila off enjin terus padam sedang kan timer masih countdown apakah masalah nya bro boleh bagi penjelasan tak?

    ReplyDelete
  74. as salam..camner kalo dah off switch x leh lock alarm..pls..

    ReplyDelete
  75. salam abg jeff,
    kenapa biler off enjin, timer berjln ttp lampu check engine menyala.
    adakah salah wiring ?
    wira VDO.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nuffnang